Brasserie 't Torentje

Uit de krant

Caravanpark/Brasserie t Torentje de naam verwijst naar een (verdwenen) jachttoren die er ooit gestaan moet hebben. De Witte van Haemstede had hier zijn jachtgronden. Historische grond dus. Maar t Torentje in zijn huidige vorm treffen we ook al sinds jaar en dag langs de Kloosterweg.


Eigenaar Leo Thijsse is “al jaren aan het investeren in kwaliteit en comfort.” De onlangs geopende Brasserie in de stijl van een oude Zeeuwse boerenschuur is de (voorlopige) bekroning. Vol trots laat Arjan Rossen het pand van alle kanten zien. Hij huurt het pand en bestiert de brasserie, samen met zijn vriendin Germaine Koster en schoonvader Jan. “De oude keet die hier voorheen stond was nog een erfenisje van de Deltawerken, zon veertig jaar oud, maar bezweek bijna door de bouwvalligheid ervan”, vertelt hij. “In 2007 heb ik het hier overgenomen. Mijn schoonvader (ervaren kok) draait de keuken; de bediening en dergelijke is mijn zorg.” Waar zij vooral op mikken is: “Kwaliteit. Het menu is (alom geprezen) voortreffelijk. De ruimte leent zich uitstekend voor feesten en partijen. De letterlijk en figuurlijk oude uitstraling van vroeger willen we van ons afschudden.” 

Die mening wordt gedeeld door Leo Thijsse, eigenaar/beheerder van t Torentje: “We zijn al jaren bezig het terrein kwalitatief op te waarderen. Het restaurant was voor ons het sluitstuk. En zon kwaliteitsimpuls straalt over op de buurt en de vaste gasten op ons terrein. Ze zien ons volop in de weer en doen op hun beurt ook hun best om hun stacaravan en staanplaats er tiptop uit te laten zien. Dat werkt over en weer. Laat je dat jaren lopen, dan zie je de verloedering oprukken. En dat moet je gewoon niet willen”, aldus Thijsse.
Verbazingwekkend is het tempo waarin het fraaie pand is gebouwd: twee maanden! Drie zelfstandig werkende bouwers, Bram Verwijs, Gijs Tieleman en Christiaan Schot, verenigd in de Bouwcombinatie Schouwen-Duiveland staan hier garant voor. “Dit hier was hun eerste gezamenlijke project”, vertelt Leo. “De mensen die hier gewerkt hebben vertoonden een zeer grote betrokkenheid bij de bouw. De korte lijntjes waren voor mij als opdrachtgever bijzonder prettig.” Zowel Leo Thijsse als Arjan Rossen zijn van mening dat “een dorp als Haamstede het vooral moet hebben van kwaliteit. De gasten hier leggen de lat ook steeds hoger. Daar moet je als ondernemer op inspelen”, is hun mening. “Maar wat meer medewerking en versoepeling van bijvoorbeeld vergunningverstrekking door de gemeente zou niet misstaan”, wil Leo nog even kwijt. “Wil je als gemeente voor de recreant kwaliteitsvoorzieningen dan moet je de recreatieondernemers ook, waar mogelijk, faciliteiten bieden en een steuntje in de rug geven.” Waarvan acte! De koffie was lekker, trouwens…

Back to top